Jan Hendrickx eindelijk Wereldkampioen

Jan en Ben

Hij kwam er al enkele keren dicht bij maar dit jaar is het eindelijk gelukt, Jan Hendrickx kroonde zich in Rudersberg samen met Ben van den Bogaart tot wereldkampioen Zijspancross.

Kopstart Vebruggen

In Kester was er de finale van het BK voor Inters, de titels gingen er naar de twee Kevins: Strijbos en Wouts. In Den Dungen was er de finale van het Nederlands Kampioenschap, zowel van de Jeugd als de Nationale klassen.

start-8763

Het WK Superbike werd verder gezet op de Laisitzring. Daar waren ook races voor het IDM kampioenschap. In Frankrijk werd dan weer de Bol d’Or verreden, de 24 Uur telde mee voor het nieuwe WK Endurance.

In Battice lokte het nieuwe circuit vele Supermoto rijders. Verder het WK Grasbaan in Vechta, de finale van het WK Enduro, de Trial der Naties, SOBW races in Berghem, British Superbikes, WK Supermoto en veel motorcross.

Cover38.indd

Foto’s Rik Claeys, Dirk Van Hoydonck en Pers Racing.