Gajser en Herlings Wereldkampioen

Barcia

Hurricane Hermine dreigde roet in het eten te gaan gooien maar met een aangepast wedstrijdschema kon de Amerikaanse MXGP op de Charlotte Speedway baan gewoon gereden worden. De aanwezige Amerikanen eisten een hoofdrol op maar voor Jeffrey Herlings en Tim Gajser was het behalen van hun Wereldtitels belangrijker.

Bo

Bo Bensneyder was de laatste GP’s goed bezig en afgelopen weekend volgde de kroon op het werk met zijn allereerste podiumplaats in de Moto3. De MotoGP leverde opnieuw een verrassing op met Maverick Vinales die na Cal Crutchlow zijn eerste MotoGP kon winnen.

Verder blikken we terug op de German Speedweek in Oschersleben, reed de SOBW in Veldhoven, was er BK Enduro in Dinant, WK Rally in Chili, Trial West-Vlaanderen in Egem-Pittem, BSB, ONK Grasbaan en de Gouden Helm Speedway in Zolder naast veel motorcross natuurlijk.

Foto’s Christophe De Smet en KTM.